tirsdag 30. november 2010

Ta vare identitet og egenart til Østlandssendingen.

Distriktsprogramrådet for NRK Østlandssendingen har i møte 29.11 diskutert rapporten «Morgendagens Mediehus» som blant annet inneholder forslag til å flytte Østlandssendingen fra dagens tilholdssted på Torshov til Marienlyst. Distriktsprogramrådet er bekymret over forslaget og vil understreke sterkt at det er viktig å ta vare identitet og egenart til NRK Østlandssendingen.

Programrådet mener det uheldig å nedlegge et distriktskontor hvor en fjerdedel av lytterne bor. Oslo og Akershus trenger et godt distriktstilbud på lik linje med andre distrikter i Norge. Det er i dag 22 kommuner i Akershus og med Oslos kommunes bydeler er vi redd for at det vil bli et dårligere tilbud for innbyggerne, men spesielt ungdom og minoriteter.

Gjennomtrekk av medarbeidere er allerede i dag et problem i dag, og at terskelen for å hoppe over kan bli enda lavere hvis de flytter hele avdelingen til Marinlyst.

Hvis Østlandssendingen i det hele tatt skal bli flyttet til Marinlyst er viktig at man får et sammenhengende lokale på Marienlyst. Det tror vi det ikke er plass til. Et bedre alternativ er å flytte produksjonen nærmere folk i Oslo sentrum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar