lørdag 13. november 2010

Miljøpolitikk i Akershus

Det er ventet trafikkvekst de neste 20 årene, og utfordringen er å sørge for mest mulig klimanøytral transport. Målet er en reduksjon på 1 mill tonn CO2. Akershus er landets nest største fylke i folketall, med 540 000 innbyggere. Vi har med andre ord utfordringer.

Noen av våre satsingsområder i Akershus er følgende:

Kollektivtrafikken
Vi har allerede 14 biogassbusser i trafikk i Lommedalen. Ruter har også i bestilling fem hydrogenbusser. Det er satt inn gassferger i rute mellom Nesodden og Oslo, hvor det er mer enn 3 millioner reiser i året. Lettere hurtigbåter skal også redusere utslippene av klimagasser ved transport på fjorden. I tillegg utgjør innbyggerne i Akershus 50 prosent av kundene til NSB.

Fjernvarmeanlegg
Akershus fylkeskommune eier 100 prosent av Akershus Energi, som satser på fjernvarmeanlegg til boliger. Langs Glomma og andre vassdrag er det vannkraftverk som også er leverandører av fornybar energi. Det foregår et viktig samarbeid på tvers av energiverkene.

Egne bygg
Mailand videregående skole er et godt eksempel på den satsingen fylket har i forhold til egne nybygg. Vi har nå et stort program for å rehabilitere de eldre skolene til bærekraftig oppvarming.

Forskningsmiljøer
Viktige forskningsmiljøer har tilhold i Akershus, som Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås og Institutt for energiteknikk på Kjeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar