fredag 15. oktober 2010

Dårlig dag for toget

Fra 2012 skulle togpassasjerene på Østlandet få et mye bedre tilbud med hyppigere og raskere togtrafikk, lovet den rødgrønne regjeringen. Nå er togrevolusjonen utsatt på ubestemt tid. Det er uhørt.

NSB la i februar 2008 frem en ny ruteplan som skulle gjelde fra 2012, og lovet frustrerte togpassasjerer flere tog som enn før. Det er et løftebrudd og jeg er redd det kan skape politikerforakt.

Jeg skjønner at både folk og NSB er skuffet. De 50 nye togsettene bli ikke utnyttet fullt ut. Folk skjønner at man må vedlikeholde jernbanen, men det må da være mulig å ha to tanker i hodet samtidig. Befolkningsveksten krever et større tempo og driv enn det man har i dagens finansiering av jernbanen.

Samtidig med dette viser en ny rapport fra SINTEF i dag at det ikke bare er under ekstreme vinterforhold at jernbanen kneler. Jernbanen tåler ikke helt vanlige norske vinterforhold.

Det er i dagens situasjon uholdbart at folks ønske om å kjøre tog ikke blir møtt med et bedre tilbud. I Akershus er det over halvparten av NSBs kunder. Det er et stort paradoks at man diskuterer høyhastighetstog når man samtidig ikke klarer å levere et bedre tilbud.

Her må Stortinget kreve svar fra Regjeringen.

Les mer om saken her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar