tirsdag 12. oktober 2010

Helsesøster forsvinner ikke!

Madelene Engø og Vetle Bo Saga er i ØB 6. oktober bekymret for at ordningen med helsesøster skal forsvinne. Verken elever ved Fogn videregående skole eller ved andre videregående skole skal være redde. Dette viktige arbeidet skal vi fortsette med.

Den videregående skole er viktig oppholdssted og en arbeidsplass for elevene i viktige ungdomsår hvor også elevenes helse er viktig. Vi mener at helsesøstrene spiller en viktig rolle i det forebyggende helsearbeidet. De kan oppdage psykiske lidelser og andre plager på et tidlig tidspunkt.

Skolehelsetjenesten skal være en forebyggende helsetjeneste. Den skal bidra til å forebygge sykdom og fremme psykisk og fysisk helse blant ungdom. Tjenesten skal være et lett tilgjengelig tilbud, som tidlig kan oppdage problemer og sørge for henvisning til PPT, spesialisthelsetjenesten eller andre helsetjenester. Tjenesten skal være inkludert i skolemiljøet for å kunne samarbeide med elever, lærere, foreldre og andre om å identifisere og ivareta elever med helseproblemer

KrF har sammen med V, H og Frp styrket skolehelsetjenesten i de videregående skoler i Akershus med 10 millioner årlig. I Akershus tar fylkeskommunen på seg ansvaret for helsesøstertilbudet ved de videregående skolene. Det har ført til at samtlige videregående skoler har utvidet tilbudet betydelig.

Evalueringene viser gode resultater. De vil vi fortsette med. Vi er derfor ikke enig med Aps Hov Eggen som mener at dette kun er en kommunal oppgave. Det er nettopp det at tilbudet er på skolen hvor elevene er og at det er et viktig lavterskeltilbud som gjør dette til en suksess

Av Åse Røisland og Lars Salvesen, fylkestingsrepresentanter Akershus KrF

1 kommentar:

  1. Dette er et kjempetiltak! Dette må dere videreføre! Please!

    SvarSlett