fredag 22. oktober 2010

Nasjonale retningslinjer for personvern i kollektivtrafikken

De nye elektroniske billettsystemene gjør planleggingen av fremtidens kollektivtilbud enklere, men reiser også viktige spørsmål om kundenes personvern. Jeg er derfor glad for at kollektivbransjen nå samarbeider med Datatilsynet om nye nasjonale retningslinjer.

I samarbeid med Datatilsynet ønsker Kollektivtrafikkforeningen å få på plass et sett med nasjonale retningslinjer for behandling av personopplysninger. Hensikten er at bransjen skal kunne utnytte fordelene ved de nye elektroniske billettsystemene fullt ut, samtidig som personvernet til brukerne blir godt ivaretatt.

En av de viktigste fordelene ved de nye elektroniske billettsystemene er tilgangen på oppdatert reisestatistikk, noe som gjør det enklere å planlegge trafikk og ressurser.

En buss som har pleid å være halvtom, er med ett overfylt av passasjerer på grunn av stor tilflytting. De elektroniske billettsystemene gir kundene en enkel og moderne betalingsløsning – samtidig som de gir kollektivselskapene uvurderlig statistikk for å dimensjonere og planlegge tilbudet best mulig for fremtiden, sier Reitan Jenssen.

De som reiser kollektivt med elektroniske billetter skal være hundre prosent sikre på at vi ivaretar deres personvern. Datatilsynet er derfor positive til at bransjen nå selv tar initiativ til å få på plass retningslinjer slik at personvernet blir tilstrekkelig ivaretatt i de nye elektroniske systemene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar