fredag 8. oktober 2010

Behovet for lærlingeplasser

Det er bra at RB tar opp behovet for lærlingeplasser i en reportasje 28. september.

Det er ikke slik som RB skriver at alle VG2 elever ønsker en læreplass. Akershus er heller ikke et verstingfylke. Vi formidlet i fjor flere lærlinger enn andre fylker det er naturlig å sammenligne seg med. Det er mange forhold som er avgjørende for hvordan formidlingen slår ut i de ulike fylkene.

RB hevder at «Bare én av fire videregående elever i Akershus får lærlingeplass og fullfører yrkesfaget. Ingen andre fylker i landet kan vise til en så elendig statistikk. Av 4.500 elever som går i VK2, er det bare 1.150 som får læreplass i private bedrifter eller i kommunene»

1. mars i år registrerte Akershus fylkeskommune 1.274 søkere til læreplass. I ettertid har 221 av disse trukket sin søknad og meldt at de har foretatt andre valg. Av de reelle 1.053 søkerne er det per 5. oktober 2010 formidlet 800 søkere til læreplass i Akershus. Det betyr at 253 søkere foreløpig ikke har fått læreplass. Erfaringsmessig vet vi at mange av disse vil bli formidlet i løpet av året. Vi vet også at en stor andel av disse likevel ikke ønsker læreplass.

Alle som ikke er formidlet til læreplass i Akershus har fått tilbud om oppfølging og blitt orientert om rettigheter og muligheter. Mer enn halvparten har takket nei til dette tilbudet.

Fylkeskommune jobber kontinuerlig for å tilrettelegge for flest og best mulig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar