fredag 8. oktober 2010

Samler innsatsen mot frafall

Akershus fylkeskommune samler innsatsen mot frafall i videregående
opplæring i tre veiledningssentre. 1. oktober startet nye veiledningssentre opp i Asker og Bærum og Follo. Sentret på Romerike startes opp 1. januar 2011.

Opprettelsen av tre regionale sentre er et meget viktig grep for å samordne ressursene og øke kvaliteten i veiledningen. Veiledningskontorene skal bidra til at andelen elever og lærlinger som fullfører og består videregående opplæring øker, og at flere elever, lærlinger, lærekandidater får en høyere kompetanseoppnåelse.

Vår største utfordring blir å finne konkrete tiltak som kommer frafallsutsatt ungdom til gode. I tillegg til å hindre frafall, må vi finne tiltak som hever resultatene til de elevene som har lav måloppnåelse.

De ansatte skal fortsette å jobbe i forhold til sine faglige områder. Samtidig skal en raskt kunne trekke inn andre instanser fra kontoret når en ser at det er påkrevd. Det skal samarbeides når det er i brukernes interesse. Dette krever bevissthet om hva en er god på og hva andre kan bidra med. Det blir mange nye kolleger som samles under ett tak, og evnen til å inkludere blir viktig.

Kontakten mellom grunnskolene og de videregående skolene er viktig, og sentrenes oppgave blir å legge til rette for videre utvikling av dette samarbeidet. Jo bedre kommunikasjonen er mellom disse, jo lettere blir det å legge opp et løp som elevene har sjanse til å mestre.

Vi er sikre på at vi vil se resultater av samordningen og at man vil finne flere gode tiltak som vil få ungdom til å bli mer interessert i å fullføre opplæringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar