torsdag 3. november 2011

Akershus en attraktiv arbeidsgiver

Akershus fylkeskommune er Norges største fylkeskommune og bør i kraft av sin størrelse være blant landets beste på arbeidsgiverpolitikk. Målet er at vi hele tiden rekrutterer og beholder kompetente medarbeidere. Innbyggernes behov skal møtesmed kvalitet og effektivitet på våre tjenester, samt å utvikle nye løsninger i samarbeid med våre innbyggere.

Endret sammensetning i befolkningen og demografiske endringer gjør at det må jobbe bevisst med langsiktig planlegging og kartlegging av kompetansebehov. I årene framover står både kommuner og fylkeskommuner overfor store utfordringer med å skaffe tilstrekkelig arbeidskraft og arbeidstakere med rett kompetanse. God konkurransekraft i arbeidsmarkedet blir avgjørende for å beholde og rekruttere kompetente medarbeidere. En overordnet strategi for ledelsesutvikling i fylkeskommunen er under utvikling og vil ferdigstilles i løpet av året. Gode ledere er avgjørende for å følge opp medarbeidere.

Jeg mener at det offentlige kan bli enda bedre på å synligere seg som en attraktiv arbeidsgiver. Mange av de velferdsoppgavene som utføres av Akershus fylkeskommune gjør ikke bare kommunen unik som organisasjon. Det gjør den også rik på jobber med mening. Ingen andre organisasjoner enn kommuner og fylker tilbyr så mange ulike tjenester omkring de viktigste rammene i innbyggernes liv, er sammensatt av så mange ulike kompetanser, ivaretar så mange ulike mål, spiller så mange ulike roller, eller involverer så mange ulike interessenter i sine beslutningsprosesser.

For å kunne oppfylle målet om å rekruttere kompetente medarbeidere er det viktig med en offensiv rekrutteringsstrategi. Det er derfor viktig å profilere fylkeskommunen som en attraktiv og mangfoldig arbeidsgiver. Vi skal til enhver tid ha medarbeidere med nødvendig kompetanse, som trives og samarbeider for å gi befolkningen et godt tjenestetilbud. For å bedre konkurranseevnen må vi gjøre våre konkurransefortrinn kjent overfor unge under utdanning, til yrkes- og studieveiledere, til foreldre, og til hele arbeidsmarkedet.

Det er et mål for rekrutteringsarbeidet i fylkeskommunen å bidra til mangfold i arbeidsstokken med hensyn til kjønn, alder, etnisk bakgrunn og funksjonsnivå. For å nå målet er det startet et arbeid med å øke rekrutteringsansvarliges kompetanse og bevissthet for en inkluderende arbeidsgiverpolitikk. Jeg mener at vi også må ta et større ansvar for å rekruttere flere funksjonshemmede i vår organisasjon enn det vi gjør i dag.

Akershus fylkeskommune kan tilby unike og meningsfulle oppgaver, trygge ansettelsesforhold med faglig utfordrende jobbinnhold i stadig endring, og en god pensjonsordning. Dette gjør vi for vi også i fremtiden kan tilby et godt tjenestetilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar