tirsdag 15. november 2011

Ja til midtdeler på Fv 170

I disse dager sender man ut varsel om planoppstart for å lage midtdeler på deler av fylkesvei 170 mellom Brattåsen og Mork.Dette skjer i et samarbeid mellom Akershus fylkeskommune, Statens vegvesen og Sørum kommune. Det meste av den aktuelle strekningen for midtdeler ligger i Sørum,

Årsdøgntrafikken på fylkesvei 170 – Kompvegen, ligger nå på omlag 6.000 biler. Standarden på en «ny» vei vil gjøre at den kan tåle en årsdøgntrafikk på mellom 8.000 og 12.000 biler. Det er i utgangspunktet ikke planlagt noen større omlegginger av veien, selv om den skal bli betydelig bredere på strekningen som får midtdeler.

Formålet med planen er å bedre trafikksikkerheten på en strekning hvor det har vært mange og alvorlige ulykker. På bakgrunn av ulykkestypene og alvorlighetsgraden har myndighetene vurdert det til at midtdeler vil være den beste løsningen. Det vil være nødvendig med en utvidelse av veien fra sju til 12,5 meter på den aktuelle strekningen.

Parallelt med reguleringsarbeidet for strekningen Brattåsen til Mork, vil det bli gjennomført et forprosjekt for å se på trafikksikkerhetstiltak på sterkningen Kringen-Brattåsen og Mork-Finstad.

Planforslag skal være ferdig i juni 2012. Dette vil så bli lagt fram til politisk behandling
som vil skje neste høst. Mitt svar er ja til midtdeler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar