onsdag 16. november 2011

Dal stasjon i ny drakt

I dag åpner vi den nye Dal stasjon i Eidsvoll kommune. Formålet er å få enda flere kollektivreisende. Det har også vært viktig i byggeprosjektet å ruste opp stasjonsområdet på Dal, med blant annet tydelig skille mellom fotgjengere, busser og parkering.

Ved å bygge ut innfartsparkering og å skape gode fortausløsninger på Dal
får vi bedret forholdene for de kollektivreisende. Den nye kollektivterminal på stasjonsområdet har blitt flott og håper at den får mange fornøyde brukere.

Prosjektet har omfattet bygging av:
- Ny enkel bussterminal på stasjonsområdet
- 59 (inkludert 4 handikapplasser) innfartsparkeringsplasser med fast dekke
- “Kyss og reis”-avstigning/taxiholdeplass
- Fortausløsninger langs fylkesvegen og på terminal-/stasjonsområdet
- En liten park
- Veglys på hele området

Anlegget har fått en estetisk og god utforming, med andre ord en “ansiktsløfting”. Det er lagt vekt på universell utforming, slik at det skal fungere best mulig for alle trafikanter. Det gjenstår noe avsluttende arbeid, blant annet beplanting som vil bli utført til våren.

Entreprisen var på 6,3 mill. kr. Kontrakt ble inngått i juni 2011. Fristen for ferdigstillelse ble satt til 1. november 2011.Kostnadsanslaget (byggeplan) fra januar i år var på 10,6 mill.kr. Sluttoppgjøret er ennå ikke foretatt og det gjenstår fortsatt noe arbeid, men ut fra prognosen ser det ut som at kostnadsoverslaget på byggeplanen holder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar