lørdag 12. november 2011

Mulighetsstudien er punkt én

I Akershus har vi jobbet å få på plass en utvidelse av RV 22. Pengene er på plass for etappen Lillestrøm - Hovinhøgda, men nå venter man på klagebehandling i Regjeringen for å få avklart om vi kan bygge vegen slik som den er planlagt. Dette er bare etappe en. Vi skal videre over Glomma.Bevilgninger til ny bru over Glomma forutsetter at mulighetsstudien med krysningsalternativer kommer på plass, og at kommunene lokalt enes om ett alternativ slik at det er mulig å planlegge.

Forslaget fra NAF om å legge firefelts Glomma-kryssing inn i ny NTP er godt, men man kan ikke bare sette av 100 millioner til dette. Skal man bevilge penger til ny bru, må vi først vite hvor den skal gå. Her har de lokale kommunene, samt fylkeskommunen, selv et ansvar. Utfordringen i dag er at det ikke foreligger noen mulighetsstudie eller ett klart ­alternativ for kryssing.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa lovet på nyåret at man snarest skulle igangsette mulighetsstudien, men ikke følger opp dette er uholdbart. I Akershus har man flere ganger
tatt opp med statsråden og i budsjettsammsnheng. Det er regjeringen som sitter på pengesekken her ikke oss. Uansett vil vi også framover understreke at mulighetsstudien nå må bli ferdigstilt.

I utgangspunktet skulle ikke dette arbeidet ta mer enn et halvt år, det vil si ferdigstillelse av mulighetsstudien seinest i juni.

1 kommentar: