mandag 28. november 2011

Etterlengtet busslomme på plass

Statens vegvesen har anlagt ny busslomme på fv. 170 ved Bogstadmyra i Aurskog. Ny busslomme har vært et sterkt ønske blant pendlerne i området og kommunen og den er finansiert av Akershus fylkeskommune.

I denne uken skal busslommen taes i bruk, og bussene i retning Bjørkelangen kjører ikke innom Aurskog terminal. Dette bidrar til kortere reisetid og bedre framkommelighet for buss mellom Lillestrøm/Oslo og Bjørkelangen. Målet er å stadig bedre kollektivtilbudet og få flere reisende.

Det har vært problematisk for bussene i retning Bjørkelangen å komme ut fra Aurskog terminal på grunn av mye trafikk i rushtiden. Den nye busslommen ved Bogstadmyra vil avhjelpe dette. For bussene i retning Fetsund vil det ikke bli endringer. Disse vil kjøre innom terminalen som tidligere.

Fra entreprenøren var på plass tok det om lag en måned å få bygd busslommen, som har kostet ca. 470 000 kroner og er finansiert av Akershus. Busslommen er universelt utformet, noe som gir lik tilgang for alle brukere. Ruter informerer de reisende med oppslag på Aurskog stasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar