lørdag 15. august 2009

Akershus går riktig vei

I RB 11. august savner gruppelederne for de rødgrønne partiene i fylkestinget mer av flertallets politikk. Vi takker derfor for anledningen til å fortelle hva vi har fått til.

Høyre, FrP, Venstre og KrF har inngått en samarbeidsavtale, og vi har fattet mange viktige vedtak innen miljø og klima, videregående opplæring, skolehelsetjenesten, kollektivtrafikk, veivedlikehold og kultur.

Kollektivtrafikken i Oslo og Akershus er i sterk vekst og bilbruken har for første gang på lang tid blitt redusert. Vi har hatt en vekst i fjor på 4,7 prosent og på Romerike var økningen i kollektivtrafikken på hele 6,6 prosent. Vi har kuttet i prisen på ungdomskortet og vi har hatt en vekst i bruken av ungdomskortet på 24 prosent.

Innføring av et enklere takst- og sonesystem er neste skritt på veien for å få flere reisende, et tiltak som igjen er med på å redusere klimautslippene. Dette er nå enstemmig vedtatt gjennomført i 2010, til tross for at flere av de rødgrønne var meget kritisk i sine innlegg i fylkestinget. Den rødgrønne regjeringen tildelte dessverre ikke såkalte belønningsmidler til kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, mens byer med rødgrønt styre har mottatt slike midler uten å kunne vise til en vekst på 14 millioner reisende av landets vekst på 19 millioner.

De rødgrønne sier at de har foreslått et regionalt klimaløft som flertallet har stemt imot. De lar være å fortelle at forslaget deres ble fremmet direkte i fylkestinget uten noen realitetsvurdering og for å finansiere dette måtte de da ha kuttet i områder slik som helsetjenesten i de videregående skolene eller asfalteringsprogrammet for fylkesveiene.

Flertallet har gitt Akershus Energi rammene for å gjennomføre fjernvarnesatsingen, en satsing som i avgjørende grad er med på å nå klimamålene i Akershus. Vi har i tillegg avsatt over 30 mill kroner i et miljøfond som skal brukes til klimatiltak i vårt fylke. Vi anskaffer nå noen hydrogenbusser og på Lillestrøm bygger vi en hydrogenstasjonen som blir en del av Akershus Energipark. Dette gjør vi fordi vi satser på miljøet.

Videregående opplæring er fylkeskommunens største oppgave, og vi har spesielt utfordringer knyttet til at for mange elever ikke fullfører utdanningen. Vi vil satse på læreren, og gi dem relevant og systematisk videreutdanning. En kompetent og trygg lærer er nøkkelen til et godt læringsmiljø og et godt læringsresultat. Videre har vi igangsatt et arbeid med å videreutvikle temaskoleprofilen i de videregående skolene i Akershus. Bedre rådgivning, satsing på skolehelsetjenesten og miljøarbeidere er blant de tiltakene som er iverksatt. Til slutt vil vi nevne at elevene ved de videregående skolene i Akershus har de beste eksamensresultatene på landsbasis, og at Akershus fylkeskommune mottok skoleeierprisen i fjor rett foran nesen på alle de øvrige fylkeskommunene i landet.

Høyre, FrP, Venstre og KrF har store ambisjoner for Akershus, og arbeidet med å nå våre målsetninger er godt i gang.

Inge Solli, fylkesvaraordfører Venstre
Lars Salvesen, gruppeleder KrF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar