fredag 21. august 2009

Aktiv politikk for Akershus

Opposisjonen i Akershus fylke er i RB 19. og 20. august misfornøyde over den aktive satsingen som flertallet har på skole, klima, kultur og samferdsel.

De mener at dette skyldes dem og regjeringen og ikke flertallet i fylket bestående av Høyre, Frp, Venstre og KrF. Ja, i følge Aps Rolf Lasse Lund så skyldes den aktive restaureringen som vi nå har av våre videregående skoler ikke vår satsing på 2 milliarder, men tiltaksmidler fra regjeringen på 110 millioner. Ikke nok med det, man beskyldes for frekkhet når man hevder at det tross alt er en forskjell i satsingen på nesten 1,9 milliarder. Språkbruken henger ikke sammen med realitetene og tjener heller ikke den politiske debatten.

Det som også er påfallende er at opposisjonen tar det ille opp når vi påpeker det faktum at vår politikk for Akershus Energi gjør at man får en aktiv satsing på fjernvarme og reduserer forurensingen. De kravene som opposisjonen har tatt til orde for når det gjelder bruken av selskapets overskudd ville ha ødelagts selskapets muligheter for satsing på fjernvarme og fornyelse av energiverkets anlegg på Rånåsfoss. Vi kombinerer satsing på fornybar energi med å ta ut et ansvarlig overskudd fra Akershus Energi, noe som er til glede for våre innbyggere og gir et godt tjenestetilbud.

Der er også en snodig argumentasjon når det gjelder kollektivsatsingen. Vi har en svært god kollektivvekst på 4,7 prosent. Vi har satt ned prisen på ungdomskort til 390 kroner, og det er en vekst på 24 prosent flere brukere av kortet. Grunnen til at man ikke gjorde noe med ungdomskortet nå er at vi står overfor en revolusjon av takst- og sonestrukturen i fylket som gjør at det vil bli billigere å reise kollektivt ikke bare for ungdom, men også for andre. Vi kom fram til at å gjøre endringer nå ville gjøre prosessen vanskeligere for Ruter.

Vi forstår at opposisjonen ikke liker at Venstre og KrF har valgt et samarbeid med Høyre og FrP i fylkestinget denne perioden. Dette er et samarbeid som bygger på en samarbeidsavtale, at vi skal bli enige om et godt budsjett for fylkeskommunen og respekt for de ulike partiene. Dette ønsker vi å fortsette med til beste for våre innbyggere.

Inge Solli (V)
Fylkesvaraordfører

Lars Salvesen (KrF)
Gruppeleder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar