mandag 3. august 2009

Bedre kollektivtilbud på Romerike

I EUB 14. juli er Ellen Nicolaisen ikke fornøyd med kollektivtrafikksatsingen på Romerike. Bakgrunn for nye tiltak er at den totale økningen i kollektivbruken var på hele 6,6 prosent i fjor. For få enda flere brukere vil vi satse videre på bedre komfort på bussen og samt billigere og enklere takstsystem.

De nye bussene på Romerike vil innebære et stort kvalitetsløft for busstrafikken på Romerike. Alle ordinære rutebusser blir helt nye, tilrettelagt for universell tilgjengelighet, enten med lav og trappefri innstigning eller med rullestolheis. Klimaanlegg blir standard, og bussene utstyres med de mest miljøvennlige dieselmotorene som finnes på markedet i dag. I tillegg vil de fleste ekspressbussene ha turistbusstandard, men jeg registrer at man ikke er fornøyd med den standard man har på bussene som går fra Holter til Oslo. De får vi komme tilbake til.

Nicolaisen mener også at nytt automatisk system som gjør at neste holdeplass lest opp over høyttaler er ubehagelig. Jeg skal love å følge opp saken, men vil også gjøre oppmerksom på at opprop av holdeplasser er kommet for bli. Hvordan dette gjøres kan justeres. Opprop over høyttaler er for å sikre best mulig tilgjengelighet for blant annet funksjonshemmede. Dette gjelder også for eldre, barn og unge og ikke minst for dem som er ukjent i det området som bussen kjører. De leste opplever det som trygt at man leser opp stasjonsnavnene. Det skal gi flere mulighet til å reise kollektivt

I forhold til diskusjonen om at prisen på månedskort er en grei pris på 1540 for deg som bruker er det godt å høre, men målet er å få enda flere brukere. Derfor vil vi gjøre det enklere og biligere å reise både lokalt og på lengre strekninger. Et enstemmig fylkesting ønsket en ny takst- og sonestruktur for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. Dette alternativet innebærer at antall soner for kollektivtrafikken reduseres fra 88 til tre.

Alt i alt vil disse omleggingene forbedre kollektivhverdagen for dem som reiser kollektivt på Romerike. Til beste for dem, til beste for miljøet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar