mandag 17. august 2009

Sensurerte Jesus-sang

Miljøverndepartementet nektet en musikkgruppe å synge om Jesus under åpningen av Breheimen nasjonalpark. Salmen «Jesus dra meg til ditt hjerte» var ikke nok kos.

Den lokale musikkgruppe “Kyrkjemusikarane” fikk beskjed om at de ikke kunne spille sangen «Jesus dra meg til ditt hjerte», ettersom folk skulle spise og kose seg, sier sogneprest og musiker Hege Elisabeth Fagermoen. En Vanvittig begrunnelse.

Repertoaret til Kyrkjemusikarane har sin basis i folkemusikken, og gruppas medlemmer synes det er naturlig å bruke både verdslig og religiøse sanger under sine opptredener. Fagermoen sier også at som prest og sanger har hun koblet folkemusikkgruppa til gudstjenestelivet i Skjåk. Og selv om vi opptrer med religiøse sanger utenom kirkesammenheng, har vi aldri opplevd at folk i bygda har sett på det som et problem.

Det kan da ikke være noen overraskelse at når man inviterer “Kyrkjemusikarane” kan de komme til å synge kristne sanger.

Jeg er glad for at Miljøverndepartementet nå legger seg flat og beklager sin sensur.

Les mer:
http://www.vl.no/kristenliv/article4517670.ece
http://www.rb.no/aktuelt/article4520528.ece

2 kommentarer:

  1. Problemet her er ikke først og fremst en religions-(ev. "bare" Jesus-)paranoid regjeringsbyråkrat. Problemet er at "Kyrkjemusikarane" LOT SEG SENSURERE!
    De skulle selvsagt bare ignorert denne sensureringskåte noksagten og framført sitt reportoar som planlagt!
    Får være måte på underdanighet!
    Hilsen Vidar

    SvarSlett
  2. Hei Vidar! De var vel så sjokkerte og overraska at de ikke skjønte hva som foregikk. Dvs fra regimer vi ellers ikke kjenner har man jo hørt at slikt kan skje, men i Norge.Det sier vel det meste...

    SvarSlett