tirsdag 11. august 2009

På El-bil toppen

Asker og Bærum er på el-bil toppen i Norge. Det viser at innbyggerne både er miljøbevisste og gjør mye for å slippe køen på E18 og. Potensialet er mye større og jeg er sikker på at Asker og Bærum lett kan fordoble dette hvis offentlige myndigheter bidrar med sitt.

Produksjonen av elektrisitet kan gjøres uten utslipp og potensialet for utslippsfri energi er enormt. Elbiler er derfor en viktig del av løsningen på miljøproblemene knyttet til transportsektoren. Alle nye offentlige personbiler bør være El-biler eller hybridbiler, samt at Staten noen år fremover skal subsidiere innkjøp av El-biler med 25.000,- slik at kommuner og privatpersoner skal bli stimulert til å kjøre mer miljøvennlig.

Vi bør ha:
- Fritak for firmabilbeskatningen. El-biler har i dag 25 prosent rabatt på firmabilbeskatning, men den bør bli på 100 prosent.
- Flere ladestasjoner. Spør hvor brukerne vil ha dem.
- Stikk-kontakter på parkeringsplasser slik at elbiler kan lade mens de står parkert
- Flere, reserverte og gratis parkeringsmuligheter
- Mer forskning for å utvikle ny teknologi

For miljøet vil overgang til El-biler føre til en reduksjon i CO2-utslipp. Norge er forpliktet til å forholde seg til Kyoto-avtalen fra 1997, som sier at I-landenes CO2-utslipp må reduseres. Flere elbiler gir null utslipp i bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar