torsdag 13. august 2009

Skolestart

I disse dag har hele 20 170 elever fått tilbud om skoleplass ved Akershus fylkeskommunes videregående skoler. Det er 259 flere enn på samme tid i fjor. Av disse får 91,5 prosent tilbud på det programområdet de har som sitt førsteønske.

Selv om mange nå får tilbud om skoleplass, er det også i år en del som må vente til seinere inntaksrunder før de får tilbud om en skoleplass.

Videregående opplæring er fylkeskommunens største oppgave. Akershus er landets beste fylkeskommune som skoleeier og elevene i fylke fikk landets beste resultater til eksamen. Det viser at vi lykkes med å skape en god skole, men vi har utfordringer knyttet til at for mange elever ikke fullfører utdanningen. Vi vil derfor satse mer på læreren, og gi dem relevant videreutdanning. En kompetent og trygg lærer er nøkkelen til et godt læringsmiljø og et godt læringsresultat.

Videre har vi igangsatt et arbeid med å videreutvikle temaskoleprofilen i de videregående skolene i Akershus. Det er igangsatt flere prosjekter som skal bidra til å redusere frafallet i videregående opplæring,. Bedre rådgivning, satsing på skolehelsetjenesten og miljøarbeidere er blant de tiltakene som er iverksatt.

De videregående skolene skal gjøre de unge i stand til å møte oppgaver og utfordringer i familien, arbeidslivet og samfunnet for øvrig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar