fredag 18. november 2011

Ja til oppreisning for barnevernsbarn

Akershus Fylkesting har vedtatt en fylkeskommunal oppreisningsordning for barnevernsbarn i fylke. Ordningen gjelder for personer som har vært utsatt for overgrep eller omsorgssvikt mens de var plassert av det kommunale barnevernet i Akershus fra 1980 til 2003.

Vedtektene innebærer at fylkeskommunen etablerer en oppreisningsordning hvor fylkeskommunen kan ta et moralsk ansvar overfor personer som har vært utsatt for overgrep eller omsorgssvikt i institusjon eller fosterhjem i perioden 1. januar 1980 til 31. desember 2003. Oppreisningsordningen dekker fylkeskommunens ansvarsperiode innen barnevernet. Søknadsperiode og annen informasjon om oppreisningsordningen vil bli kunngjort.

Vedtektene bygger på at oppreisningsbeløpet bør gjenspeile fylkeskommunens ansvar og bidra til at mottakeren kan føle seg oppreist. Kommuner i Akershus gis anledning til å slutte seg til ordningen. Kommunene må søke om slik tilslutning innen 1. mai 2012. I fylkesrådmannens forslag til økonomiplan 2012-2015 foreslås det å avsette 17 millioner kroner til ordningen. De samlede utgiftene kan bli større.

1 kommentar: