torsdag 24. september 2009

26,5 mill. til klimatiltak

I dagens Fylkesting har vi enstemmig vedtatt å bruke 26,5 millioner kroner til tiltak som skal gi en rask og konkret miljøeffekt.

14 millioner kroner går til å bytte ut elektrisk oppvarming med vannbåren varme ved fire videregående skoler. 10 millioner brukes til etablering av miljøvennlig hydrogenstasjon, gjennom samarbeid med HyNor i Lillestrøm.

Innen avfallssektoren gis det støtte til et prosjekt for å begrense metanutslipp fra deponier. En million kroner er satt av til dette. Fylkestinget vedtok også å bruke en million kroner på å få etablert minst 150 ladepunkter for elbiler.

Utvikling av "Energilandet" på Rånåsfoss får 300 000 kroner. Dette er et prosjekt Kunnskapsbyen Lillestrøm er i gang med for å formidle kunnskap til lærere og elever. Prosjektet innebærer en utvidelse i bredde og dybde av dagens undervisningsopplegg i Akershus Energis gamle kraftverk.

Fylkestinget vedtok også at 250 000 kroner skal gå til utvikling av et nettsted for informasjon om og netthandel med biobrenselsløsninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar