onsdag 9. september 2009

Ny E6 på Vinterbro

Stamveinettet i Norge bærer mange steder preg av for dårlig standard og møter ikke kravet til dagens trafikkmengde. Veiåpninger er derfor svært populært og i dag var det endelig åpning av den nye E6 på Vinterbro i Akershus.

Stamveinettet er svært viktig både for transport av folk og varer. Det har derfor vært vesentlig å få på plass en ny strekning med ny, moderne og ikke minst trygg veg på E6. Åpningen av den nye strekningen, Assurdalen-Vinterbro betyr at bilistene kan kjøre fire felts motorvei hele veien fra Oslo til svenskegrensen. Utvidelsen til fire felt på E6 i Oslo, Akershus og Østfold er utført siden våren 2001. Arbeidet på parsell ved Vinterbro tok til 10. oktober 2006. Strekningen er 5,5 km lang og inkluderer Nøstvettunnelen som er 3,7 km lang

Statens vegvesen og alle andre involverte har gjort en god jobb, og levert ei flott prosjekt innen tids- og kostnadsrammene. Den nye vegen er også vakker. Det er blant annet en asurblå tråd frå Assurtjern og som gjør at man har lagt inn et asurblått lys bak tunnelportalen.

Trafikken har vært tett og firefelts veg er avgjørende for å trygge hverdagen til brukerne og for at næringslivet skal få varene sine raskt og effektivt fram. Næringslivet trenger effektive transportløsninger i møte med en stadig økende internasjonal konkurranse. Flere av disse flaskehalsene på E6 blir nå borte. Det er også svært viktig å arbeide for å få ned tallet på ulykker og tallet på drepte og skadde i trafikken. E6 har vært en ulykkesutsatt strekning.

Et slikt prosjekt vil også bety mye for mange av dem som bor langs den gamle vegen. De som har slitt med støy og forurensing kan få et bedre bomiljø. Den nye delen av E6 vil derfor gi store positive ringvirkninger til beste for brukerne av veien og ikke minst nærmiljøet.



Stem på meg i bloggvalget 2009

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar