fredag 11. september 2009

Flere fattige barn

Redd Barna la nylig frem tall som viser at tallet på fattige barn har økt fra 58 000 i 2000 til 85 000 barn i 2006. Dette har skjedd til tross for at landet har opplevd en kraftig velstandsvekst. Fattige barn får en oppvekst som fører til eksklusjon, dårlig selvtillit og mistrivsel.

Noen saker bør man samle seg om. Vi bør ha en nasjonal dugnad for å bekjempe fattigdom, og særlig fattigdom blant barn. Jeg tror at blant annet statlig minstenorm for økt sosialhjelp som ikke varierer fra kommune til kommune kan være et slikt grep. Denne satsen skal være fem prosent høyere enn dagens veiledende satser.

Vi må også sørge for at flere foreldre til fattige barn kommer i arbeid. Kanskje bør man ha inntekstgraderte satser for barnehage og SFO, slik at de med dårligst råd betaler 40 pst. av gjeldende makspris. I tilegg bør man vurdere aktivitetspotter til skolene for familier som ikke har råd til å sende barna på aktiviteter som klasseturer, kulturskole etc.). Og sist, men ikke minst øke midlene til tilskuddsordning for inkluderingstiltak i storbyene og til inkluderingstiltak i regi av frivillige organisasjoner.

2 kommentarer:

  1. KRF dere har hatt 4 år og mere en dette til og ta opp fattigdoms problematikken for barn i Norge.Nå rett før valget er dere på banen.Skam dere.Valgflesk av værste sort.Heia FRP.

    SvarSlett
  2. Tøys Alex. Dette har vi vært opptatt av lenge og vi har foreslått flere konkrete forslag. Frp er nok ingen stor drivkraft her. Poenget mitt er at det hjelper lite for de som har det værst at du og jeg krangeler. Ellers godt valg!

    SvarSlett