tirsdag 15. september 2009

Bredbånd til alle

Norge trenger bedre infrastruktur. Det gjelder også bredbånd. En overraskelse for mange i distriktsnorge er at Akershus fylke ikke kan tilby bredbånd til alle sine innbyggere. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

Nannestad, Gjerdrum, Eidsvoll og Hurdal kommuner har gjennom Akershus Fylkeskommune inngått en avtale med NextNet AS for å sikre alle innbyggere i kommunen et bredbåndstilbud. Frist for å bestille bredbånd er 15. oktober 2009.

Det har vært flere underskriftskampanjer om manglende bredbåndsdekning for å få bredbånd, men teleaktørene svarer at utbyggingskostnaden har vært for stor i forhold til kundegrunnlaget. Ved å nå kunne bruke investeringsstøtte forventes det at tilbud kan realiseres i tilnærmet alle områder av Akershus.

Akershus fylkeskommune har tidligere bevilget 7,5 millioner til utbygging av bredbånd til egne virksomheter. Vi har nå invitert kommunene i fylke til samarbeid om midler til å sikre bredbånd til sine innbyggere. Det gjøres ved et samarbeid mellom kommune, fylke og kommersielle aktører som skal bygge ut og drifte bredbåndstjenester i områder av Akershus hvor det tidligere ikke har vært økonomisk drivverdig.

Bredbånd er viktig for både bedrifter og private hjem. Bredbåndskapasitet er en viktig forutsetning for å realisere viktige samfunnspolitiske mål for; næringsutvikling, vekst, utdanning, kultur og forvaltning.

Infrastruktur for bredbåndskommunikasjon blir kanskje like viktig for den lokale og regionale utvikling, som infrastruktur for veg, vann, elektrisitet og avløp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar