onsdag 20. januar 2010

Bekjemp mobbing!

Flere tusen elever gruer seg hver eneste dag til å gå på skolen. De vet at de igjen skal plages, bli utstøtte og ensomme. Det skal ikke mye fantasi til å forstå at disse elevene ikke lærer mye i timene når de gruer seg til hvert eneste friminutt. Mange bruker hele livet sitt til å bearbeide vonde opplevelser fra barne- og ungdomsårene. Dette må vi få en slutt på.

KrF, V, H og Frp har derfor bestemt at det skal være nulltoleranse mot mobbing i Akershusskolen og at alle videregående skoler skal delta i antimobbeprogram. Det er derfor litt rart når Siri Baastad fra Ap i RB 20. januar skriver leserinnlegg med overskriften: "Vrøvel om mobbing fra KrF”. Vi synes det er en avsporing av hele debatten og viser kanskje at man ikke ser problemet. Etter at tok opp dette tema i RB har vi fått mange sterke og gode tilbakemeldinger på at dette er et problem.

I 2002 startet Bondevik II-regjeringen «Manifest mot mobbing» og lanserte sin nullvisjon. Mens mobbingen økte med gjennomsnittlig ti prosent i året i perioden 1995 til 2001, var mobbingen i 2004 redusert med 30 prosent. Flere undersøkelser som er lagt frem de siste år viser at utviklingen igjen går den gale veien. En landsomfattende undersøkelse ved Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger viser at 28.000 elever fra 5. til 10. klasse blir mobbet hver uke. Det er 10.500 flere elever enn i 2004 og utgjør 7,5 prosent av alle elevene i disse årsklassene.

Ingen skal behøve å grue seg til å gå på skolen på grunn av mobbing. Kampen mot mobbing i skolen må pågå hele tiden og vi har ikke råd til et hvileskjær.

Innlegget er skrevet av Åse Røisland og undertegnende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar