mandag 4. januar 2010

Lavere og grønnere energiforbruk

Akershus fylkesting vil ha lavere og grønnere energiforbruk. Vi skal redusere fylkets klimakutt gjennom fjernvarmeutbygging, fjerne oljefyr som oppvarming og enda flere kollektivreisende.

Vi investerer derfor en milliard kroner i en ambisiøs utbygging av fjernevarme gjennom Akershus Energi. Fire fjernvarmesentraler er etablert, og seks til er under bygging. Årlig varmekapasitet tilsvarer samme energimengde som 40 millioner olje gir. Et kutt som tilsvarer 1000 trailere med fyringsolje. Det tilsvarer et kutt på 6 prosent i Akershus totale utslipp. For fjernvarmeanleggene blir skogsflis energikilden. Flisa skal være kortreist fra lokale skogeiere.

Vi halverer bruken av olje i våre bygg og vi skal sikt bli klimanøytrale. Innen 2012 skal det også det årlige forbruket ved fylkeskommunens videregående skoler kuttes med i alt 8 GWh. Dette tilsvarer rundt en million liter olje. Fylkeskommunen en stor energiforbruker og til lys og varme i skolene går det nå med 64 GWh, det samme som rundt 3000 husstander. Reduksjonen på 8 GWh tilsvarer forbruket til 400 husstander.

Vi har en kollektivvekst i vår region på 14 millioner. Den veksten alene er like stor som hele Buskeruds kollektivtrafikk. Vi har i tilegg også færre som reiser hver dag med bil gjennom bomringen. Alle disse tiltakene gjør at vi også reduserer vår klimautslipp.

Neste viktige tiltak for Akershus, som vi har jobbet med i to år, er et nytt takst- og sonesystem for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. Dette innføres fra 1. januar 2011. Dette innebærer at antall soner for kollektivtrafikken reduseres fra 88 til tre, og at det blir enklere og billigere å reise for de fleste. Målet er enda flere reisende til beste for både alle passasjer, men også miljøet.

Dette viser at det nytter å drive med miljøpolitikk til det beste for alle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar