fredag 22. januar 2010

Regional Matkultur

Akershus og Østfold omkranser Oslo, og danner tilsammen en region med stor variasjon når det gjelder både natur-, kultur og matopplevelser. Her er et rikt spiskammers for vår lokalproduserte mat på bakgrunn av store skogsområder, åkre, langstrakt kystlinje og fiskerike innsjøer.

Det er korte avstander fra rolige bygder til pulserende byer. I samtlige byer vil du finne spisesteder som serverer kortreist mat og regionale spesialiteter. Tanken er å oppmuntre til økt produksjon og bruk av regional mat som en måte å utvikle småskala forretningsvirksomhet og turisme i alle medlemsregionene.

Vi ønsker å gjøre det enklere for de som ønsker å nyte maten som har sin opprinnelse i vår region. Fylkeskommunen i Akershus har derfor etablert Regional Matkultur; et nettverk for alle aktører innen matsektoren i Østfold, Akershus og Oslo. Medlemmene ønsker å bidra til og vise frem all den gode maten som produseres i vår region. Nærmere 100 restauranter, kafeer, hoteller, gårdsbutikker, små matprodusenter og primærprodusenter er medlemmer i dag.

Les mer om dette her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar