torsdag 14. januar 2010

Hvordan ser Akershus ut i 2050?

Hvilke utfordringer kan vi få i framtiden? Hva er de viktigste utfordringene for Akershus og hvilke planer og vedtak trenger vi for å møte utfordringene? Dette er kjernen i arbeidet med regional planstrategi for Akershus.

Fylkesplanutvalget vil derfor i februar og mars arrangere møter for Akershuskommunene. Hensikten med dialogmøtene er å få innspill om hva som er regionens viktigste hovedutfordringer og hvordan vi skal følge opp disse utfordringene. Innspillene vil være grunnlaget for å utarbeide et utkast til regional planstrategi.

Som grunnlag for den politiske dialogen har Akershus fylkeskommune i samarbeid med ulike fagmiljøer utarbeidet to grunnlagsdokumenter. Disse er basert på en bred prosess der ulike fagområder har deltatt og drøftet framtidens utfordringer. Dette arbeidet har resultert i framtidsbilder for hovedstadsregionen 2050 samt et debatthefte som bygger på problemstillingene som ble er drøftet i forbindelse med prosessen.

For å få til god prosess har vi delt dette i tre faser:

1. fase: Scenario-prosess. Diskusjonsgrunnlaget skal være utgangspunktet for politisk diskusjon om hva som er de viktigste planutfordringene for neste fireårsperiode. Grunnlagsdokumentene består av:
- Scenarioer for hovedstadsregionene 2050 - beskriver utviklingsmuligheter
- Utfordringsdokument til diskusjon - statistisk trendbeskrivelse av utviklingsretninger (pdf)

2. fase: Politisk diskusjon
Fylkespolitikere og kommunepolitikere skal møtes for å diskutere utfordringer i Akershus.

3. fase: Forslag til regional planstrategi - høring - Den tredje fasen er en høringsfase. Regional planstrategi sendes ut til kommuner, fylkeskommuner, organisasjoner og statlige etater.

Dette gjør at vi sammen kan løse mange av de felles utfordringene som Akershus står ovenfor.

Les mer om dette arbeidet på Akershus fylkeskommune hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar