onsdag 20. januar 2010

Et pionertiltak: kunstvisitt til pasienter

Pasienter ved 16 helseinstitusjoner i Akershus får i løpet av 2010 fire kunstvisitter i form av utstillinger som hver står i en måned.

I følge Nasjonalmuseet er det et pionertiltak og et eksempel til etterfølgelse for landets øvrige fylkeskommuner. Så langt har ingen andre fylkeskommuner tatt etter. I ca. 30 år har pasienter i Akershus fått besøk av Kunstvisitten. Fortsatt er Akershus det eneste fylket i landet med et slikt tilbud.

Gjennom Kunstvisitten vil vi gi pasientene noe annet å tenke på, et "frikvarter" med berikelse på kunstens premisser, sier Kirsten Mørck, Kunstvisittens leder.
Kunstvisittens bygger på to hovedprinsipper:
- ”Å se”- utstillingsvirksomhet hvor vi gjennom opplysning om kunst vil stimulere til opplevelse av kunst.
- ”Å gjøre” – hvor vi vil stimulere brukerne på institusjonene til å få kontakt med og utvikle egne kreative evner.

Kunstvisittens virksomhet i helse- og sosialinstitusjoner i Akershus er et samarbeid mellom Akershus fylkeskommune, kultur.akershus og Akershus Kunstsenter. Kunstvisitten, som er en avdeling under Akershus Kunstsenter organiserer virksomheten og kunstnere står for formidlingen ut til helse- og sosialinstitusjonene i fylket. Fylkeskommunen tar regningen. I år er det bevilget i overkant av en million kroner.

Disse får besøk:
• Follo: Psykiatrisk dagsenter i Ski, Sunnaas sykehus, psykiatrisk dagsenter i Ås og psykiatrisk helsetjeneste i Vestby
• Asker / Bærum: Blakstad sykehus, Mølla Kompetansesenter og allmennpsykiatrisk poliklinikk i Bærum
• Romerike: Akershus universitetssykehus' avdelinger på Elvestad, Lurud og Åråsen, Mosletta aktivitetssenter, MS-Senteret, Maisenteret, Østbytunet, aktivitetshuset Volt, Mølla Kompetansesenter i Skedsmo og Bjerkegården brukerhus

Les mer om dette på hjemmesiden til Akershus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar