torsdag 7. januar 2010

Forsøk gjør at flere fullfører videregående

Altfor mange faller ut av videregående. Forsøk som Akershus fylkeskommune er med på viser at når de får praktisk opplæring i bedrift lykkes flere elever.

Forsøket med praksisbrev er en suksess, ifølge en rapport fra forskningsinstituttet Nifu Step. Ordningen er et alternativ til vanlig yrkesopplæring og gir skoletrøtte 16-åringer mulighet til å gå rett ut i lære.Selv om ingen ennå har tatt eksamen, ser praksisbrevelevene ut til å klare seg godt. Frafallet er lavt, og både elever, lærere og arbeidsgivere anser ordningen som svært vellykket. De aller fleste elevene sier at de ønsker å fortsette utdanningen etterpå fram mot fullt fagbrev.

Opplæringen til praksisbrev skal i hovedsak gis ute i bedrift, men med noe skolegang og tett oppfølging.I Akershus er praksisbrevordningen blitt rettet inn mot elever som en antar ikke har forutsetninger for å ta fagbrev. De har fått praktisk opplæring på skolen før de har blitt plassert ut i bedrifter.

Dette er ungdommer som i stor grad ville ramlet ut av videregående skole, men som nå møter på jobben, tar ansvar, har fornøyde arbeidsgivere og også møter på skolen de dagene de skal det.

Les mer om saken her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar