onsdag 13. januar 2010

Ny Taxi3 på Romerike

Taxi3 har tatt i bruk sin konsesjon på ny sentral for Nedre Romerike. De fikk i fjor konsesjon fra Akershus fylkeskommune til å opprette en sentral inkludert 20 taxiløyver for å konkurrere med Nedre Romerike Taxi som har 160 løyver, inkludert reserveløyver, på Nedre Romerike. Sentralen ligger i Lillestrøm

Oppstarten av Taxi3 Romerike fant sted 1. november 2009. På den korte tiden har de ikke fått konkurrert om anbud på offentlig kjøring, men resultatene er gode og de ønsker seg flere løyver. De har knyttet sjåfører til alle løyvene og bilene er ute på veiene. Bilene kjører foreløpig kun enkeltturer fra holdeplasser eller etter telefonhenvendelser. I tillegg er sjåførene er kjente og har selv noen faste kunder.

Resultatet sammenlignet med Østfold er bra. Hver bil på Romerike kjørte i perioden 1. november til 31. desember i snitt inn 27 prosent mer enn bilene i Østfold. Markedet og de gode tallene har ført til at eierne nå ønsker seg enda flere biler under sin paraply og de har søkt fylkeskommunen om å opprette ti nye løyver, samt fem reserveløyver, på Nedre Romerike.

Ved forrige løyvetildeling hadde selskapet 117 søkere, hvorav 97 var kvalifiserte. I tillegg skal sjåfører ha søkt om å overføre sitt løyve fra Nedre Romerike til Taxi3, men de vil først skape en solid trygg base av nye sjåfører tilknyttet selskapet og som er kjent med retningslinjer, regler og serviceholdning. De sier til Romerikes Blad 11. januar at de er klar for å starte konkurransen, også om offentlige anbud.

1 kommentar:

  1. Noen faktafeil: Ingen eiere fra Nedre Romerike Taxi har søkt overgang til Taxi 3. Omsetningstallene gjelder for Oslo da 18 av 20 Taxi 3 biler fortrinnsvis har kjørt i Oslo sentrum. (jmf. deres egen hjemmeside hvor man har full oversikt over hvor deres biler er til enhver tid.)

    SvarSlett