onsdag 13. januar 2010

Hvem orker 30 år til?

Jernbanen er i vinden for tiden. Det er stor frustrasjon og ja det er kaldt og surt å vente på et tog som ikke kommer i kulda. Jeg mener at pendlere nå fortjener et løft.

Det er viktig at folk har et kollektivtilbud som gjør at de kan regne med å komme på jobben på en sikker måte. Det har vært og bør være et viktig politisk mål å få flest mulig til å ta toget og det er viktig for miljøet at folk hver dag reiser miljøvennlig. Folk er motiverte for å reise kollektivt, men da må man stille opp med et tilbud som vil folk forventer.

Ifølge NSB vil det ta 30 år dersom man følger bevillingstakten som er vedtatt i NTP. Uten finansielle begrensninger mener de problemene kunne vært løst om 5-10år. Det orker jeg ikke å vente på. Vi skal få til et moderne jernbanetilbud. Jernbaneverket mener derimot at det er kompetanse som er problemet. Det viser at problemet er sammensatt.

Jeg ble litt målløs da jeg så på TV2 at statsråd for samferdsel ikke noen svar på hva man skal gjøre med jernbanen. Enig med flere at dette er et sammensatt problem. Det er likevel ingen unnskyldning for å lage et moderne og pålitelig tilbud som vil reise med. Vi trenger langsiktige løsninger for å bedre togtrafikken på østlandet.

Det er også viktig å planlegge for fremtiden. Oslo og Akershus forventer til sammen en befolkningsøkning på 300 - 400.000 mennesker i 2030, en økning på 35 %. Med den store befolkningsveksten som vi får må vi få til gode samferdselsløsninger. Det er derfor viktig å få til en god løsning for jernbanetrafikken sin del, men også for den videre utvikling av Norge som miljønasjon. Alternativet er mer kø, kork og kaos.

Les mer om hva NSB sier om de neste 30 år i VG.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar